A trișa în dragoste ca-n poker

– De ce nu mai facem dragoste?

Cu mâinile în apă rece, pentru că mie nu îmi place să spăl vasele cu apă caldă, întrebarea mi s-a părut de o stupiditate de invidiat. Se spune că ignoranța e binecuvântată și de ceva timp eram invidios pe ignoranța Iuliei.

Nu cred că se vede așa cum o văd eu atunci când se uită în oglindă. Probabil că există un sistem de autoapărare al femeii agabaritice, invers proporțional cu cel al câinilor de talie mică care nu realizează diferența de proporție dintre ei și alți câini atunci când sunt puși față în față; și la fel ca acei câini, pot deveni agresive.

Am făcut o pauză de moment, oprindu-mă din frecușul aproape nervos al unei oale în care Iulia își incălzise laptele de dimineață și care ca de obicei, cu precizie mecanică, avea urme de lapte “prăjit” pe fund. N-am răspuns, însă am oftat, știind că oricum un oftat nu i-ar fi indicat niciodată Iuliei că sunt mâhnit.

Probabil aceste lipsuri sociale de care Iulia dădea dovadă și de care încă probabil dă, sunt rezultatul creșterii nefericite de care a avut parte alături de tatăl ei, pentru care astfel de expresii umane sunt echivalente cu zero.

– De ce nu ne mai dăm lipici? spuse ea cu glas mieros, luandu-mă în brațe pe la spate.

Întrebarea m-a făcut să bufnesc într-un semi râs.

Să auzi astfel de cuvinte din gura unei femei ce apropie suta de kilograme mi s-a părut pe moment de un amuzament copios și probabil că aș putea face 3 numere de stand-up numai pe baza acestei replici dacă pentru mine nu ar fi fost, la momentul respectiv, destul de tragic.

– Uită-te la mine! îmi ordonă ea.
Scuturându-mi mâinile de apă, mă întorc către ea. Încă își ținea mâinile în jurul taliei mele și la vederea celor două guși mi-am imaginat cum ar părea scena pentru o terță persoană: ca și cum Iulia ar fi vrut să mă înghită… și nu din punct de vedere sexual. Am izbucnit iar în râs.

– De ce râzi? se pisici ea cu capul în pieptul meu.

Încercând să o iau în brațe am realizat că nu o pot cuprinde. Lucrurile deveneau din ce în ce mai grave și chiar dacă nu obișnuiam să o urc pe cântar pentru a-i controla periodic greutatea ca la porcii de prasilă, mi-am dat seama că problema creștea în greutate.

– Ce sens ar avea? o întreb eu, uitându-mă peste umărul ei, pierdut în magneții atârnați pe frigider.

– Cum adică? Sunt femeie! Am nevoi!

Răspunsul m-a înfuriat și am încercat să mă trag din brațele ei. Am reușit cu greu. Probabil masa musculară crește și ea un pic în timp ce țesutul adipos crește, pentru ca trupul să poată transporta extra-gabaritul.

– La nevoile mele nu te gândești?

– Ba da! Doar e un “dans” în doi.

Răspunsul și ignoranța ei m-au făcut să văd negru în fața ochilor pentru prima dată dupa mult timp.

– Iulia, o partidă de sex între noi doi ar părea ca un meci de wrestling dintre un pitic și un urs grizzly! i-am răspuns înfuriat, aruncând pe masa din bucătarie prosopul pe care l-am folosit să mă șterg pe mâini. Luată prin surprindere de agresivitatea răspunsului meu, ochii i se măriră până la punctul care am crezut că-i vor sări din orbite cu sunet de dop de șampanie. Fălcile i se încleștară iar pielea moale de la baza capului i se înroși ca la bețivii cu vechime. Întors cu spatele la ea simțeam tensiunea din cameră ca pe un tavan de oțel ce apasă pe noi.

– De curiozitate…ce poziție crezi tu Iulia că ar fi indicată în cazul nostru atunci când, teoretic, am face dragoste. Poziția misionarului? Nu cred! Tu nu-ți poți desface picioarele nici cât să te urci pe-un scuter! Pe la spate? N-aș putea! M-aș vedea ca un pudel care încalecă un ponei cu probleme grave de greutate…

Mă privea în tot acest timp cu ochii bulbucați. Intrat parcă în transă, continui…

– Poate tu deasupra mea te-ar satisface, ținând cont că poate vrei să mă vezi la doi metri sub pămant, cu un certificat de deces pe care să scrie “mort prin asfixiere”!

Ochii i se umplură de lacrimi. Gura i se strâmbă, bărbia tremurându-i nervos.

Cele trei fire de păr crescute din alunița de lângă buze, pe vremuri atât de sexy, le simțeam ca trei ace hipodermice care îmi înțeapă retina.

– Cine e?!?

Urlă atât de tare cuvintele încât am avut senzația că paharele de pe masă se vor face țăndări.

– Cine e cine Iulia? i-am răspuns calm și resemnat ca după un duș rece în plină vară.

– Cea cu care mă înșeli!

– Ce importanță are? Poate ar trebui să cauți cauza pentru care o fac!

Ca un pokerist veteran, plusez înainte de flop doar, doar va prinde gălușca.
Smiorcăindu-se de-i tremurau colăceii de pe omoplați, mă întrebă:

– De ce mai stai cu mine?

Adoptând poziția care deja mă definea, las umerii jos, bărbia în piept, în timp ce ochii analizau narcotic, motivul grecesc al gresiei de pe podea.

– Pentru Alex, nu-ți e clar?

Hohotele de plâns urcară în magnitudine…

– Alex e mare de-acum…spuse ea printre lacrimile ce-i curgeau șiroaie. Își ținea capul în mâini. O ultimă secundă de milă m-a facut să o iau de după gât și s-o strâng, cu ochii închiși și cu gândul la femeia de care m-am îndrăgostit acum mulți ani, la piept.

– Știu Iulia…știu! Poate e timpul să mă gândesc și la mine…

Advertisements

2 Responses to “A trișa în dragoste ca-n poker”

  1. faptul ca isi gaseste satifactie in mancare … arata o profunda lipsa de afectiune fata de ea insasi in primul rand …
    let me guess… you are thin ?

  2. alex.X3S Says:

    .. nu mai inteleg nimic, din ce-am citit pana acum parca ea nu mai vroia sex, acum se inverseaza situatia? hm.. ciudat..ciudat..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: